Hulpverlening

 Hulp bij evenementen


Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt zijn enkel of komt in het gedrang en wordt onwel.
Een Eerste Hulp post is dan een vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst.
Vraag op tijd Hulpverleners-EHBO’ers aan
 en voorkom dat een evenement niet kan doorgaan omdat u geen EHBO’ers kunt inzetten.

Onze gediplomeerde hulpverleners staan graag voor u klaar!
 
 
 
 Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AANVRAAG HULPVERLENING:

 

Wanneer u een aanvraag heeft voor hulpverlening bij bijvoorbeeld een evenement, sportwedstrijd etc, kunt u dit aanvragen via:

info@knvehbo-amersfoort.nl

 

(Houdt u rekening met een doorlooptijd van ca 5 werkdagen voor invulling en bevestiging)

 

 

HULPVERLENING

 

Hulpverlening is een belangrijke activiteit voor onze vereniging. Organisatoren van grote evenementen, zoals popconcerten, sportwedstrijden, kinderspelen e.d. doen regelmatig een beroep op onze vereniging om eerste hulpverleners aanwezig te laten zijn bij hun evenement. De vereniging levert hulpverlening in de vorm van posters. Posters worden in groepjes van twee, waarvan minimaal 1 geroutineerd EHBO-er, ingezet. In het vorig jaar, Amersfoort 750, heeft dit veel werk voor ons opgeleverd. Ook in het nieuwe jaar zal er weer beroep op ons gedaan worden om posters beschikbaar te stellen, op verschillende dagen en tijden.

 

Vrijwilligers voor hulpverlening:

 

Jaarlijks wordt er diverse malen een beroep op onze vereniging gedaan voor externe hulpverlening bij uw evenement, zoals bijvoorbeeld sportevenementen, uitvoeringen van verenigingen, (muziek) festijnen, zomerfeest, oranjefeest, avondvierdaagse enz binnen en buiten de gemeente Amersfoort.

 

U bent een organisatie en organiseert regelmatig of incidenteel evenementen; u bent een vereniging en organiseert een evenement en u wilt hulpverleners:

 

Neem dan gerust contact op met onze secretaris via e-mail: secretaris@knvehbo-amersfoort.nl

 

Wij sturen u dan een inschrijfformulier. Aan EHBO hulpverlening zijn kosten verbonden, prijzen zijn op aanvraag.

 

 

 

WAAROM IS POSTEN LEUK?

 

Onderstaand tref je een aantal voorbeelden aan, waarom het leuk is om dit werk te doen:

 

* als poster kom je op veel verschillende locaties, activiteiten en in aanraking met heel veel verschillende personen.

 

* de personen die een beroep op de vereniging en het posten doen, zijn ook altijd blij om je te zien en blij dat je er bent.

 

* met posten kun je van elkaar leren en nog veel belangrijker, je leert elkaar kennen, wat het verenigingsgevoel vergroot.

 

* met posten kan je de theorie in praktijk brengen en kan je jezelf beoordelen of dit op elkaar aansluit.

 

* met posten kan je het onzekere gevoel t.a.v. hoe om te gaan met slachtoffers, omzetten in een zeker gevoel.

 

* met posten steun je uiteraard de vereniging.

 

 

Diegene die nog vragen hebben en/of zich willen aanmelden voor hulpverlening, kunnen contact opnemen met onze secretaris via de link: secretaris@knvehbo-amersfoort.nl

 

Ervaring van vrijwilligers:

 

Familie hockey toernooi 6 juni 2010

 

Me, myself en ik gingen naar het familie hockey toernooi in Birkhoven. (Helaas had niemand zich verder aangemeld.) Het was heel leuk. Mensen van verschillende leeftijden uit een familie vormden een team en konden zich zo inschrijven. Er was veel animo en het leukste was dat kleine kinderen, jonge lui, ouders en grootouders met elkaar de hele dag optrokken. Als EHBO’er hoefde ik niet veel meer te doen dan zo nu en dan een blessure koelen, maar ik had een hele leuke dag omdat alle deelnemers ook heel gezellig met mij omgingen. Bovendien was de organisatie ook goed voor de vrijwilligers met koffie, thee en versnaperingen. Ik werd ook nog uitgenodigd voor de BBQ na afloop. Zeker een dag om volgend jaar weer naar toe te gaan, maar dan wel graag met twee personen.

Gerbrand.      

 

Tandemfietstocht voor de visueel gehandicapten 29 mei 2010.                 

 

De organisatie was heel goed geregeld. Het begon met de ontvangst van 110 blinde en slechtziende deelnemers, deels met vaste begeleider, de rest gekoppeld aan vrijwilligers van de organisatie. Sommigen kwamen met eigen tandem, anderen konden een tandem gebruiken die de stichting Visueel Gehandicaptentocht op verschillende plaatsen in het land had gehuurd. Na koffie met gebak vertrokken de 110 tandems. Een aantal deelnemers las de route in braille voor aan degene die voorop zat en moest sturen. Dat was voor ons een eyeopener. Na vertrek van de laatste tandem volgde de auto van de organisatie, daarna Gerbrand en ik (Rika) als EHBO’ers en tot slot de bezemwagen met bandenplakkers en extra tandems. Er was een prachtige route uitgezet vanaf het gebouw van DHV aan de Laan 1914 richting Soest, Soestduinen, Lage Vuursche bijna tot Hilversum en dan weer richting Baarn. Gerbrand wist van alles te vertellen over het prachtige gebied waar we doorheen reden. Met zo’n tandem rijden is nog een hele kunst, dus waren we blij dat er zich geen ongevallen voordeden. Rond het middaguur arriveerden we in Groot Kivietsdal. Daar was inmiddels de blaaskapel uit Hooglanderveen ook aangekomen, die net als bij de start en eerste pauze een gezellig stuk muziek verzorgde. Hier werden Gerbrand en ik afgelost door Ingrid en Joke. Het bijzondere karakter van de tocht, het plezier van de deelnemers en hun begeleiders en de fantastische organisatie maakte dat wij direct besloten volgend jaar weer in te schrijven voor deze activiteit.

Rika.